Честито ви Рождество Христово!

„Божията благодат се яви за спасението на всички хора.“ Тит 2:11

Драги братя и сестри, приятели,

Вест като тази е била много трудна за вярване и за приемане особено в онези далечни дни преди повече от две хиляди години в една окупирана страна, разтърсвана от религиозни раздори….. и още повече в обор за добитък.

В тази вест не е лесно и да се повярва и днес когато света е разтърсван от войни, политически и религиозни раздори и безумия, обзет от духовна апатия и войнстващ материализъм. Но тя не престава да бъде истина: Божията благодат се яви. Синът Божий дошъл на земята. И Неговото присъствие расте, било то и незримо. Бог е сред нас. Даже и днес. Дори и в тези дни, месеци, години. В това Рождественско денонощие. В това е нашата надежда. Ще дойде време, когато неговата власт и велика любов ще са напълно зрими. Всяко зло всяка лъжа и несправедливост ще изчезнат. Затова ние можем да се радваме въпреки всичко, в очакване на блажената надежда, тоест да се яви славата на великия Бог и наш Спасител Иисус Христос.  (Тит 2:13)

Радвайте се винаги в името на Господа; и пак ще кажа: радвайте се. Нека вашата доброта бъде известна на всички хора. Господ е близо. Фил. 4:4,5

christmas_holyfamilyangelsЧестито Рождество Христово и благословена Нова Година!

Share